Lähde Nulan ehdokkaaksi Lakimiesliiton valtuuskunnan vaaleihin!

Lakimiesliiton valtuuskunnan vaali järjestetään jälleen tänä syksynä 2.-24.10.2018. On erittäin tärkeää, että valtuuskunnassa, joka Lakimiesliiton suurista linjoistakin päättää, kuuluu myös nuorten juristien ääni. Nula hakeekin nyt jäsentensä parista ehdokkaita Lakimiesliiton valtuuskunnan vaaliin.

Mitä enemmän Nulalla on ehdokkaita, sen varmempaa on myös laaja nuorten edustus valtuuskunnassa.

Mikäli olet kiinnostunut asettumaan ehdolle Nulan listalle, ole yhteydessä puheenjohtaja Jesse Viljaseen (040 776 1620, ) viimeistään 19.8.2018.

Lakimiesliiton valtuuskunta on Lakimiesliiton ylin päättävä elin. Valtuuskunnassa on 44 jäsentä, jotka valitaan joka kolmas vuosi järjestettävällä vaalilla. Nuorilla Lakimiehillä on istuvassa valtuuskunnassa kaksi jäsentä, asianajaja Kiti Karvinen ja erityisasiantuntija Jaakko Laurila. Valtuuskunnan koko kokoonpanon löydät täältä: https://www.lakimiesliitto.fi/liitto/uuden-sivun-otsikko/valtuuskunta/ Äänestäminen vaalissa tapahtuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähköisesti ja Nulan tavoitteena on saada entistä laajempi nuorten edustus valtuuskuntaan.

Valtuuskunnan tehtävänä on päättää liiton toimintalinjoista ja tavoitteista, ohjata liiton hallituksen toimintaa, valita liiton puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet ja vahvistaa liiton taloussuunnitelmat. Valtuuskunta päättää myös liiton sääntöjen muuttamisesta.

Valtuuskunta kokoontuu sääntömääräisesti kahdesti vuodessa (n. klo 13-17): kevätkokoukseen huhti-toukokuussa ja marras-joulukuussa syyskokoukseen. Lisäksi tarpeen mukaan voidaan järjestää ylimääräisiä kokouksia.

Ehdokkaisiin ollaan myöhemmin tarkemmin yhteydessä ehdokkaiden esittelyiden ja muiden käytännön asioiden suhteen. Lisäksi Lakimiesliitto on luomassa vaaleja varten vaalikonetta. Edellisen vaalin yhteydessä vuonna 2015 julkaistu vaaliekstra on luettavissa täältä: https://view.joomag.com/nuoret-lakimiehet-vaaliextra-2015/0503955001445372878

Tule mukaan vaikuttamaan ja lähde ehdokkaaksi Nulan riveihin!

Nuoret Juristit ry