Lapsettaako? – Nula-onginnasta Lakimiesmessujen vetonaula

Nuoret Lakimiehet oli perinteiseen tapaan mukana lokakuun alussa järjestetyn Lakimiespäivän Lakimiesmessuilla. Ja kuinkas sitten kävikään – Nulan ständi nousi yhdeksi messun vetonauloista, johon riitti jonoa pitkälle iltapäivään asti.

Lapsettaako? Nulan hallituksen jäsenet Hanna-Maria ja Asko pitivät huolen, että Lakimiespäivän onkijoille riitti saalista.

Lapsettaako? Nulan hallituksen jäsenet Hanna-Maria ja Asko pitivät huolen, että Lakimiespäivän onkijoille riitti saalista.

Nuoret Lakimiehet lähti rakentamaan messukonseptiaan rohkeasti sen kuuluisan laatikon ulkopuolelta. Kuinka niitä messukarkkeja voisi jakaa mielenkiintoisesti ja jotenkin eri tavalla? Erään illan päätteeksi syntyikin ajaus, jakaa karkkeja perinteisen ongintapisteen muodossa.

NuLan ongintapiste osoittautuikin selvästi messujen vetonaulaksi: yli 300 messuvierasta kävi nostelemassa erilaisia palkintoja. Ongenkoukkuun tarttui karkkien lisäksi mm. Nuoret Lakimiehet ry:n juhlakirjoja sekä kuohuviiniä. Vaikka Nulan ständi mainittiin jopa välipuheessa, niin valitettavasti kovasti odottamamme Bruce Oreck ei kuitenkaan saapunut ongelle. Luultavasti tämä johtui siitä, että hän ei osannut suomea vielä riittävän hyvin tunnistaakseen onginta-sanaa. Muuta syytä tälle emme keksi.

Kaiken kaikkiaan Nula voi siis olla varsin tyytyväinen messumenestykseen. Pääsimme kertomaan toiminnastamme monille sellaisille, jotka eivät olleet meistä aiemmin kuulleet. Erityisesti opiskelijat ja turkulaiset olivat kiinnostuneita osallistumaan Nulan toimintaan. Muutamia jäsenhakemuksiakin jätettiin heti paikan päällä. Jos jäsenhakemus jäi päivässä täyttämättä, voi sen toki tehdä edelleen netissä. Jälkikäteen Nulan ongintapiste huomioitiin myös Talentumin Juristikirjeessä.

Lakimiespäivästä on nyt siis selvitty ja onkin aika keskittyä Lakimiesliiton valtuuskunnan vaaliin ja siihen, että mahdollisimman moni nuori lakimies pääsee läpi. Tule kuulemaan asiasta lisää vaalikvartseille.

Teksti: Hanna-Maria Seppä

Nuoret Juristit ry