Mikä ihmeen TeNulaSku?

Maaliskuun alussa Nuoret Lakimiehet viettävät lauantaita laskettelun (ja jälkilaskettelun) hengessä Himoksella. TeNulaSku ei kuitenkaan ole täysin uusi tapahtuma, vaan pikemminkin pitkän perinteen herättelyä.

Vintage Ski DayNuorten Lakimiesten 75-vuotishistoriikissa asiasta kerrotaan muun muassa seuraavin sanankääntein:

Nuoret Lakimiehet kauan sitten, 1990-luvulla (Jorma Tilander, Antti Sorjonen ja Nina Pärssinen)

”Sosiaalisella puolella omana aikanani käynnistettiin myös keväinen perinne jylhälle Tahkovuorelle suuntautuvan hiihtomatkan osalta. Tämän artikkelin kirjoittajien ydinryhmän muodostama Nuorten Lakimiesten seniorijaoston yhä jatkama perinne on toteutettu maalis-huhtikuun vaihteessa, nyt jo pian 25 vuotta putkeen. – – Päivät yleensä hiihdettiin ja illat vietettiin alueen viihderavintoihin tutustuen.”

”Tapahtui niinkin, että eräs osallistuja laski yhden päivän aikana vain kaksi puolikasta laskua eli ensin hiihtohissin yläasemalta rinteen puoliväliin pystytetylle teltta- ja tarjoilualueelle ja sitten useita tunteja myöhemmin loppumäen alas. Siinä tuli hissilipulle hintaa ja samalla syntyivät after ski’n rinnalle käsitteet instead of ski ja during the ski.”

”[T]apahtumista hiihtomatkat ovat jääneet parhaiten mieleeni, varsinaisten jäsenten lisäksi matkoille osallistui muitakin perheenjäseniä kuten avio-/avopuolisoita, lapsia, useita eri koiria ja joskus jopa kolmansia pyöriä. Hiihtomatkoilla oli aina hyvä sää ja hyvä tunnelma.”

Nuoret Lakimiehet ry 2000-luvulla (Salla Korhonen, Olli Kärkkäinen, Mikko Salo ja Janne Nyman)

”Hiihtomatka Tahkovuorelle kesti tavallisesti perjantaista sunnuntaihin ja keräsi parhaimmillaan noin 20 laskettelusta ja/tai after skistä innostunutta jäsentä. Välineistä sukset ja laudat olivat yleisimpiä, mutta tultiinpa vuosien saatossa rinnettä alas myös muun muassa pulkalla ja pressulla. Hiihtomatkan perinteisiin kuului fondue-illallinen Tahkovuoren huipulla Pehkubaarissa – -. Vuosien varrella jäsenistön kiinnostus hiihtomatkaa kohtaan kuitenkin laantui ja matka järjestettiin toistaiseksi viimeisen kerran vuonna 2005. – – Vuoden 2006 hallitus pohti vaihtoehtoa järjestää lyhyempi vuosittainen matka esimerkiksi Himokselle, ja vuonna 2009 tämä toteutuikin.”

Nyt, useamman vuoden tauon jälkeen, perinne elvytetään siis henkiin vuoden 2009 tapaan yksipäiväisen TeNulaSkun muodossa. Jos vpj Oksanen saisi asiasta yksin päättää (Nulan Tahkon reissuja taukoamatta hehkuttaneiden Tilanderin ja Sorjosen tukemana), palautettaisiin Tahko Nulan tapahtumakalenteriin heti ensi vuonna. Jäsendemokratian hengessä kiinnostuneita kehotetaan nykimään Oksasta laskettelutakin hihasta TeNulaSkun aikana.

Jos haluat olla mukana Nulan tervehenkisen lasketteluperinteen elvyttämisessä, niin TeNulaSkuun on vielä muutama paikka vapaana. Nopeat syövät ja juovat hitaat tässäkin, joten ilmoittaudu heti tästä.

Entä mistä lyhenne TeNulaSku sitten tulee? No, se selviää sitten bussimatkalla, jos on selvitäkseen.

Teksti: Teemu Oksanen

Nuoret Juristit ry