Syksyiset peruspunkut maistuivat

Nula järjesti lokakuussa 2016 pitkästä aikaa viininmaistelutilaisuuden. Maistelut järjestettiin yksityisen viinikellari Nomad Cellarsin tiloissa Annankadulla. Kellarin jäsenyyteen kuuluu noin 100 pullon viinikaappi optimaalisissa kellariolosuhteissa aivan Helsingin ydinkeskustassa. Lisäksi jäsenet voivat nauttia viinejään joko keskenään kellarin lounge-tiloissa tai vuokrata tilaa tämänkaltaisiin viininmaisteluihin. Illan vetäjän toimi viinikouluttaja Teemu Rinta-Mänty Copatintosta.

Viininmaistelu 2016

Näin syksyn kunniaksi maisteltaviksi valikoitui viisi peruspunaviiniä niille tyypillisiltä kasvu- ja valmistusalueilta:

Kaikki yllä mainitut löytyvät Alkon perusvalikoimasta.

Viineistä pystyi kohtuullisen hyvin näkemään värieroja, erilaisia tuoksuja sekä tietenkin maistamaan rypäleiden perusominaisuuksia – vinkiksi vain, jos haluaa oman viininmaistelun järjestää. Vinkiksi voi myös antaa, että jos ei mitään muuta keksi punaviinistä sanoa, niin kirsikan maulla tai tuoksulla hyvin harvoin kuulemma menee pieleen.

Tarkkanenäisimmät aistivat maistelun yhteydessä chianteille tyypillisen savuisen tuoksun toisesta viinilasistaan, mutta kukaan ei tainnut kuitenkaan löytää merlot-rypäleelle kuuluvaa lyijykynän makua neljännestä viinilasista. Keveä pinot noir, joka Saksasta tosiaan löytyy nimellä spätburgunder, sopii hyvin kevyempien ruokien kanssa tai seurusteluviiniksi, mutta omat aistitkin jo kertovat, ettei siihen enää kannata palata tuhdimpien viinien jälkeen.

Edellä mainittujen perusrypäleiden ja viinien ominaisuuksien lisäksi saimme tietoa viinin valmistuksesta, historiasta, tarjoilusta ja varastoinnista. Ilta eteni vauhdilla ja mielellään viinilasin äärellä olisi tutustunut kauemminkin uusiin Nula-tuttavuuksiin. Osa porukasta päätyikin vielä läheiseen kuppilaan vaihtamaan kuulumisia.

Mutta kaiken kaikkiaan tapahtuma oli suosittu ja paikat myytiin nopeasti loppuun. Myös peruutuspaikat täytettiin edeltävänä päivänä reilussa tunnissa. Näköjään tällaiselle tapahtumalle oli tilausta, joten eiköhän Nula näitä lisää järjestä.

Teksti ja kuvat: Jesse Viljanen

Nuoret Juristit ry