Uudet hallituslaiset esittäytyvät ja vanhat antavat lupauksia

Nuoret Lakimiehet ry:n uusi hallitus aloitti kautensa vuodenvaihteessa. Iina-Mari Supperin johtamaan hallitukseen valittiin uusina jäseninä Otto Meri, Heikki Lindroos ja Ilari Autio. Lisäksi hallituksessa jatkavat Teemu Oksanen, Minna Kauranen, Jesse Viljanen, Kristiina Lindholm, Hanna-Maria Seppä ja Tuomas Rytkönen.

Uudet hallituslaiset esittäytyvät nyt jäsenistölle vastaamalla alla olevaan kuuteen kysymykseen. Vanhat hallituksen jäsenet ovat suurimmalle osalle jo tuttuja, joten he tyytyivät antamaan ainoastaan uuden vuoden lupaukset.

 1. Kuka olet, mistä tulet ja mikä on työtilanteesi?
 2. Miksi halusit mukaan Nulan hallitukseen?
 3. Mikä on mielestäsi Nulan tärkein tehtävä?
 4. Mihin Nulan tulisi panostaa edunvalvonnassa vuonna 2016? Entä mihin vapaa-ajan toiminnan puolella?
 5. Mikä on lupauksesi vuodelle 2016?
 6. Kuvaile itseäsi kolmella hashtagilla.

Otto Meri

 1. Otto MeriOlen Otto Meri. Pääosan elämästäni viettänyt Helsingissä. Lapsuuden leppoisat päivät kuluivat Tampereella. Valmistuin Helsingin yliopistosta syksyllä 2015 ja työskentelen Dittmar & Indrenius Asianajotoimistossa.
 2. Valmistumisen jälkeen koin luontevana hakeutua sellaiseen yhteisöön, jossa voin vaikuttaa ja toimia yhdessä muiden yhteiskunnallisesti valveutuneiden nuorten juristinalkujen kanssa.
 3. Nula on tärkeä yhdysside uraansa käynnistäville vastavalmistuneille nuorille juristeille. Nuorten valmistuneiden ääni on tärkeätä saada kantavana esille keskeisissä oikeuspoliittisissa kysymyksissä.
 4. Edunvalvonnassa on tärkeätä seurata ajankohtaisia aiheita laaja-alaisesti. Vastavalmistuneiden työllisyystilanteen parantaminen on keskeistä. Mielenkiintoiset excut ja hauskat tapahtumat tarjoavat hyvän sosiaalisen ympäristön tutustua uusin tuttavuuksiin ja pitää yllä vanhoja kaverisuhteita.
 5. Järjestää jokin mielenkiintoinen excursio sekä puolustaa nuorten juristien etua parhaimman kykyni mukaan.
 6. #järjestömies #golfsquashsuomihistoria #odedude

Heikki Lindroos

 1. Heikki LindroosOlen alkuperältäni Artisti eli Rovaniemen kasvatti ja pohjoisten ihmisten ääntenkantaja Nulan hallituksessa. Opiskeluaikanani olen häärinyt rakkaan kasvattajaseurani Artiklan riveissä aktiivisesti sekä ottanut osaa Lakimiesliiton valiokuntatoimintaan. Valmistuin Lapin Yliopistosta vuoden 2015 alussa. Tällä hetkellä asustelen Helsingissä ja työskentelen Cargotec Oyj:llä Legal Counselina.
 2. Nulan jäsenlehti on, syystä tai toisesta, kolahtanut postilaatikkooni jo usean vuoden ajan ennen siirtymistä sähköiseen versioon, joten olen mielenkiinnolla seurannut nuorekkaiden lakimiesten vaiheita aina vuodesta 2010 asti. Tosiasiallinen syy mukaan lähtemiseen on halu päästä luotsaamaan nuoria koskevaa päätöksentekoa oikeaan suuntaan, niin Lakimiesliitossa kuin muissakin sidosryhmissä. Nulan meininki on mielestäni aina näyttänyt enemmän kuin asialliselta ulospäin, ja haluan omalta osaltani olla mukana edesauttamassa saman positiivisen fiiliksen välittymistä myös tuleville nuorille lakimiehille sekä myös vanhoille jäsenille.
 3. Valvoa nuorten (ja nuorekkaiden) lakimiesten etuja sekä toimia nuorten ääntenkantajana. Nula myös jatkaa luontevasti opiskeluaikana ainejärjestöjen tekemää työtä eli toimii tärkeänä yhdyssiteenä eri aloilla ja eri paikkakunnilla työskentelevien nuorten juristien välillä järjestäen asiallista ja asiatonta ohjelmaa.
 4. Suurin viimeaikainen nuoriin lakimiehiin vaikuttanut yksittäinen muutos on varmasti ollut lupalakimiesjärjestelmän voimaantulo. Nulan toimijat olivat aktiivisesti mukana jo säädösvaiheessa, mutta tästä huolimatta uudistus ajettiin läpi lähes sellaisenaan. Moni asia valmistellaan huolella, mutta jälkiseuraamuksien raportointiin ei useinkaan kiinnitetä riittävästi huomiota. Nyt olisi tärkeää kerätä tietoa lupalakimiesjärjestelmän onnistumisesta sekä pyrkiä antamaan palautetta ja esittämään muutosehdotuksia käytännön kokemusten pohjalta. Toivonkin jäsenistöltä risuja ja ruusuja vapaavalintaisen kanavan kautta toimitettuna. Vapaa-ajan puolella pitää kuulostella jäsenistön tuntemuksia tarkemmin, mutta itse uskon, että jäsenistö kaipaa hektisen työn vastapainoksi rentoa yhdessä oloa monilla eri paikkakunnilla, jota voidaan kesällä järjestää puistopiknikkien ja vapaamuotoisten illanistujaisten muodossa. Jokainen yhdistys on yhtä kuin  jäsenensä – eli Nulan tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan panostaa jäseniinsä!
 5. Lupaan hankkiutua rentoon rantakuntoon 2016 ja täyttää jäsenistön toiveet parhaalla mahdollisella tavalla.
 6. #rentorantakunto2016 #artisti #kunmaailmaeiriitä

Ilari Autio

 1. Ilari AutioOlen Ilari, tulen Helsingistä (ja sen oikiksesta), ja työskentelen sisällönsuunnittelija (designer ftw) Edita Publishing Oy:ssä.
 2. Haluan jatkaa opiskeluaikaista vaikuttamista, tällä kertaa nuorten juristien asialla. Lisäksi haluan olla aktiivisesti mukana toiminnassa, joten Nulan hallitus oli luonnollinen paikka.
 3. Nulan tärkein tehtävä on seurata nuorten juristien työllistymistä ja pyrkiä parantamaan sitä. Tällä hetkellä erityisesti vastavalmistuneiden työllistyminen on verrattain vaikeaa.
 4. Työtilanteen takia Nulan on pidettävä esillä myös erilaisia ja ei-niin-perinteisiä uravaihtoehtoja juristeille. Tulevaisuudessa juristien toimenkuva tulee muuttumaan paljon, joten meidän tulisi auttaa nuoria juristeja huomaamaan se mahdollisimman hyvin. Lakimiesliitossa tähän voi vaikuttaa siten, että toimimme ”tulevaisuuden äänenä” – me tulemme olemaan aktiivisia työelämässä helposti seuraavat 40-50 vuotta. Vapaa-ajan toiminnassa meidän pitäisi järjestää mielenkiintoisia seminaareja ja excuja, joissa tuodaan näitä kehityskulkuja esiin – unohtamatta kuitenkaan rentoa minglausta!
 5. Yritän saada järjestettyä jonkin kiinnostavan seminaarin, jossa nuoret juristit kertovat kansainvälistymiseen liittyvistä kokemuksistaan ja mahdollisuuksista eri maissa.
 6. #suchlift #veryeat #muchwow

Vanhojen hallituslaisten uuden vuoden lupaukset

Iina-Mari Supperi: ”Vuonna 2016 Nula tarjoaa parasta aikaa myös urheilun parissa eli vuosien tauon jälkeen Nulan urheilutapahtumien perinnettä. Lupaan osallistua!”

Teemu Oksanen: ”Tapahtumiin ilmoittautumisesta tulee helpompaa, sähköpostilista astuu nykyaikaan ja somepresenssi lisääntyy!”

Minna Kauranen: ”Lupaan stressata vähemmän.”

Jesse Viljanen: ”Lupaan jakaa tietoa Nulan toiminnasta tehokkaasti ja taloudellisesti vuonna 2016.”

Kristiina Lindholm: ”En usko uuden vuoden lupauksiin.”

Hanna-Maria Seppä: ”Lupaan saattaa valmiiksi vuonna 2015 alottamani blogikirjoitukseni Nulan nettisivuille.”

Tuomas Rytkönen: ”Uusi vuosi, parempi vuosi.”

Nuoret Juristit ry