We want you – Lähde Nulan ehdokkaaksi Lakimiesliiton valtuuskunnan vaaleihin

VaalitLakimiesliiton valtuuskunnan vaalit käydään jälleen tänä syksynä. Nyt on aika asettua ehdolle Nuorten Lakimiesten listalle!

Lakimiesliiton valtuuskunta on Lakimiesliiton ylin päättävä elin. Valtuuskunnassa on 44 jäsentä, jotka valitaan joka kolmas vuosi järjestettävällä vaalilla.  Nuorilla Lakimiehillä on istuvassa valtuuskunnassa kolme jäsentä – Salla Korhonen, Juha-Pekka Hippi ja Jaakko Laurila. Suurimmat ryhmät nykyisessä valtuuskunnassa ovat Tuomareiden vaaliliitto (8 jäsentä) sekä Suomalainen Lakimiesyhdistys ry (8 jäsentä).

Valtuuskunnan vaali järjestetään jälleen tänä syksynä (syys-lokakuussa). On erittäin tärkeää, että valtuuskunnassa kuuluu myös nuorten juristien ääni. Nula hakeekin nyt jäsentensä parista ehdokkaita Lakimiesliiton valtuuskunnan vaaliin. Tavoitteena on saada entistä laajempi nuorten edustus valtuuskuntaan. Ehdokkaiden tulee olla Lakimiesliiton jäseniä.

Valtuuskunta kokoontuu sääntömääräisesti kahdesti vuodessa: kevätkokoukseen huhti-toukokuussa ja marras-joulukuussa syyskokoukseen. Lisäksi tarpeen mukaan voidaan järjestää ylimääräisiä kokouksia.

Valtuuskunnan tehtävänä on muun muassa päättää liiton toimintalinjoista ja tavoitteista, ohjata liiton hallituksen toimintaa, valita liiton puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet sekä näiden varajäsenet ja vahvistaa liiton taloussuunnitelmat. Valtuuskunta päättää myös liiton sääntöjen muuttamisesta.

Ehdokkaaksi ilmoittautuminen valtuuskunnan vaaliin 2015

Ehdokkaaksi ilmoittautuminen onnistuu kätevimmin sähköpostitse. Ilmoita kiinnostuksestasi lähteä ehdolle osoitteeseen otsikolla ”Valtuuskunnan vaali” viimeistään perjantaina 21.8.2015.

Ilmoitathan viestissä:

  1. nimesi (sukunimi ja etunimet; mainitse erikseen kutsumanimesi),
  2. ammattisi, arvosi tai toimesi,
  3. kotikuntasi sekä
  4. valmistumisvuotesi (OTK/OTM).

Lisäksi pyydämme sisällyttämään ilmoittautumisviestiin maininnan suostumuksesta vastaanottaa valtuuskunnan jäsenen toimi.

Valtuuskunnan vaalin ehdokkaista laaditaan yhteinen ainakin yhdistyksen nettisivuilla julkaistava vaaliesite syyskuun alussa. Edellisen valtuuskunnan vaalin yhteydessä vuonna 2012 julkaistu vaaliextra on luettavissa täällä.

Tule mukaan vaikuttamaan ja lähde ehdokkaaksi Nulan riveihin!

Lisätietoja ehdolle lähtemisestä sekä valtuuskunnan toiminnasta antaa yhdistyksen puheenjohtaja Iina-Mari Supperi (p. 050 323 3433, ).

Nuoret Juristit ry