Yhdistyksen brändiuudistus valmistui

Nuoret Juristit otti käyttöönsä uuden brändin yhtäaikaisesti uuden nimen kanssa. ”Brändimuutosta on valmisteltu jo muutama vuosi. Nettisivujen uudistusvelka oli myös kasvanut kun aikaa on kulunut ja laitteet ja teknologiat ympärillämme ovat kehittyneet” toteaa yhdistyksen entinen tiedottaja Olli Kuusi. ”Oli luontevaa odottaa kuitenkin nimenmuutosta, jotta välttyisimme turhalta työltä ja kustannuksilta. Saimme ikään kuin kaksi kärpästä samalla iskulla.” jatkaa yhdistyksen nykyinen tiedottaja Sara Rintamo.

Aiempi slogan ”Nuoret Lakimiehet ry – juristin parasta aikaa” vaihtui. ”Nuoret Juristit – yhdessä työelämässä” kerrotaan ilmentävän yhdessäoloa, yhteenkuuluvuutta, yhdenvertaisuutta ja kollegiaalisuutta. Koska yhdistyksen nimi on muuttunut, ei sloganissa nähdä enää tarvetta juristi-sanalle. ”Samalla se [slogan] muistuttaa siitä, että kaikilla meillä on yksi elämä (ja työelämä,) joten kannattaa ottaa siitä kaikki irti!” toteaa Sara hymyillen. On haluttu viestiä, ettei yhdistys tähtää pelkästään tulevaisuuden parantamiseen esimerkiksi edunvalvonnan kautta, vaan se on jäsenilleen olemassa tässä ja nyt, luomassa sisältöä nuorille ja nuorimielisille juuri tänään. 

Nettisivut toimivat ennen kaikkea yhdistyksen käyntikorttina ja ensivaikutelman luojana. Uusi teemaväri on räikeämpi kuin aiempi ja fontti on modernisoitu. Logon suunnittelu oli myös tarkka prosessi. Kaiken tämän, nimenmuutos mukaan lukien, toivotaan viestivän, että nuorissa (juristeissa) on yhä sitä kuuluisaa tulevaisuutta. Yhdistyksen hallitus koki, että sen viestimiseksi tehokkaasti oli parempi luoda täysin uudet nettisivut kuin yrittää korjata vanhoja.

Uudistustehtävä edellytti paljon lisätyötä ja nopeampia päätöksiä, miksi sen ympärille perustettiin oma työryhmä. Vastuuta kantoivat Olli, Sara, Bea Pippingsköld ja Jesse Viljanen. Uudet sivut ja ilme ei ole pelkästään yhdistyksen työryhmän omaa käsialaa, vaan apuna on käytetty asiantuntijaa. ”Emme yksinkertaisesti olisi osanneet tulla yhtä hyvään lopputulokseen kuin mitä yhteistyökumppanimme kanssa saavutimme. On tullut yllätyksenä, miten hyvin esimerkiksi kesäinen peltomaisema sopii etusivulle, vaikka sillä sinänsä ei ole suoraa yhteyttä yhdistyksen toimintaan.” Olli kertoo. ”Olemme itsekin oppineet prosessin aikana paljon ja toivottavasti kaikki tämä näkyy toiminnassamme jatkossa ja koituu siten jäseniemme hyödyksi, sillä heitä vartenhan me täällä ollaan. Nettisivut on nyt hyvin mobiilioptimoidut, joten niitä voi selata helpommin liikkeessä.” Sara jatkaa.

Mitä sitten vanhoille sivuille ja niille kertyneille tiedoille tapahtui? “Ei syytä huoleen, otimme niistä varmuuskopiot. Siellähän oli hyvin kattavasti materiaalia, jota varmasti voimme jossakin muodossa hyödyntää tulevaisuudessa. Historian tutkimuksen kannalta on myös tärkeää, että vanhat lehdet ja muut materiaalit säilytetään. Ne kertovat oman tarinansa, miltä Nuoret Juristit ry on milläkin aikakaudella näyttänyt.” kertoo nykyhallituksen pitkäaikaisin jäsen Jesse. 

Yhdistyksen hallitus toivottaa kaiken palautteen ja uudet ideat tervetulleiksi ja ennen kaikkea kutsuu kaikki nuoret juristit mukaan toimintaansa ja innokkaimmat myös hallitustyöskentelyyn. ”Esimerkiksi tämä tiedotusrooli on ollut mielenkiintoinen ja opettava.” Olli lopettaa.

Nuoret Juristit ry